Eveniment

CFA: Încrederea în economia românească a scăzut dramatic, până la nivelul din 2012. Analiştii financiari văd o scădere a leului cu 3% în decurs de un an

Adrian Codârlaşu, preşedintele CFA România.

Adrian Codârlaşu, preşedintele CFA România.

Autor: Răzvan Botea

28.02.2019, 00:07 763

Încrederea în viitorul economiei româneşti este la cel mai jos nivel din 2012 încoace, potrivit indicelui de încredere macroeconomică realizat de CFA România, pe baza răspunsurilor date de analişti financiari.

Încrederea analiştilor financiari în viitorul economiei  are componenta de condiţii curente şi componenta de anticipaţie, aceasta din urmă fiind în sondajul din ianuarie la nivelul de 16 puncte, cel mai mic înregistrat din 2011 încoace, de când CFA România realizează acest sondaj.

„Încrederea analiştilor a scăzut puternic şi scade din luna decembrie. Eu aş pune această scădere pe impactul pe care îl are OUG 114, această ordonanţă practic a indus o aversiune mare de risc faţă de România şi s-a văzut în cursul de schimb şi în ratele de dobânda şi practic această aversiune la risc s-a transmis în indicator, atât în decembrie, cât şi în ianuarie“, a declarat pentru ZF Adrian Codârlaşu, preşedintele CFA România.

Analiştii financiari estimează deprecierea monedei naţionale cu 3% în următoarele 12 luni, la o medie de 4,8884 lei/euro, şi o rată medie a inflaţiei de 3,84%. De asemenea, analiştii financiari se aşteaptă la o deterioare a indicelui bursier BET al BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO