Eveniment

Cezar Furtună, KPMG: Efortul auditorilor financiari poate scădea cu până la 50% datorită automatizării

Cezar Furtună

Cezar Furtună

Autor: Ioana Matei

23.07.2019, 00:00 184

Evoluţia tehnologiei are un rol important în modul în care se desfăşoară activitatea auditorilor financiari, iar procese de automatizare a sarcinilor repetitive ar putea reduce volumul de muncă realizată de angajaţi pe acest tip de activităţi cu până la 40%-50%, a observat Cezar Furtună, partener coordonator al diviziei de audit şi assurance a KPMG în România şi Moldova, în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG.

 „În primul rând, lucrând cu datele nu ai altă opţiune decât să foloseşti tehnologia, nu poţi procesa toate datele pe care le generează o companie şi să te asiguri că ai un audit cuprinzător fără să te foloseşti de tehnologie. În al doilea rând, există o nevoie din ce în ce mai mare de a fi eficient şi de a investi în tehnologie. În cadrul KPMG România am dezvoltat un centru denumit Audit Delivery Academy al cărui scop este acela de a automatiza sarcini care sunt repetitive", a spus Cezar Furtună. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO