Eveniment

Certificatul VERDE COVID a primit undă verde. Siteul de unde îl veţi putea descărca

Certificatul VERDE COVID a primit undă verde. Siteul de...

Autor: Alexandru Toader

28.06.2021, 11:29 6909

„Certificatul verde digital” va facilita călătoriile în Uniunea Europeană, iar Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat adresa site-ului de unde, de la 1 iulie, va putea fi descărcat documentul, necesar cu precădere pentru înlesnirea călătoriilor în străinătate.

„Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS şi ca va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro. Pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email şi vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem. O să fie necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este şi persoana care îl primeşte. Accesăm acel link şi el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul care va fi valid pentru noi pe una dintre situaţiile mai sus enumerate”, a explicat Andrei Baciu, în cadrul unei emisiuni TV.

Documentul va avea un cod QR, care va putea fi scanat şi va arăta că ne-am vaccinat anti-COVID, că avem un test COVID negativ făcut recent sau că am trecut prin boală.

Mai mult, Andrei Baciu a subliniat faptul că, de la 15 august, certificatul digital european nu va fi obligatoriu, ci este doar un document care va uşura situaţia celor care călătoresc, pentru i-ar putea scăpa, de pildă, de carantina ce ar putea fi impusă în anumite ţări sau la revenirea din anumite ţări. Persoanele care nu au acces la internet, vor putea intra în posesia acestui certificat şi de la direcţiile de sănătate publică, de la medicii de familie.

Citiţi mai multe pe Aleph News.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO