Eveniment

Cercetătorii din Philadelphia susţin că primul caz de coronavirus nu a fost în Wuhan. Prima variantă a lui SARS-CoV-2 circula deja în octombrie 2019

Un studiu a făcut posibilă identificarea „mamei” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2 responsabil de pandemia COVID-19. Primul caz nu a fost în Wuhan, iar prima variantă a lui SARS-CoV-2 circula deja în octombrie 2019.

Mai mulţi cercetători ai Universităţii Temple din Philadelphia, conduşi de Sudhir Kumar, au descoperit „strămoşul” virusului SARS-CoV-2, scrie „La Stampa”.

Studiul a fost publicat în revista „Molecular Biology and Evolution”.

„Mama” atâtor dezastre pentru cercetători are un nume clar: proCoV2 şi prima sa variantă circula deja în lume în octombrie 2019. Evoluţiile şi mutaţiile succesive ale virusului apărut în China au dus apoi la o serie de sub-tulpini care au devenit dominante, în timp.

Cercetătorii conduşi de Sudhir Kumar au pornit pe urmele genetice ale coronavirusului şi, în baza hărţilor genetice, au descoperit că „mulţi membri ai familiei a ceea ce avea să devină virusul SARS-CoV-2” erau deja prezenţi în întreaga lume înainte de primele cazuri identificate în Wuhan, în decembrie 2019.

„Strămoşul” virusului ar fi apărut la sfârşitul lunii octombrie 2019 şi ar explica răspândirea rapidă în multe ţări înainte ca îmbolnăvirile din Wuhan să iasă la iveală.

Cercetarea, bazată pe epidemiologia genetică, a permis stabilirea faptului că „mama” virusului SARS-CoV-2 a apărut în China, unde a dat naştere unei familii de coronavirusuri care s-a răspândit în toată lumea, în prima fază a pandemiei. Unul dintre aceşti numeroşi „nepoţi” este tulpina care a declanşat apoi primul focar din Wuhan.

Potrivit cercetătorilor, virusul a provocat deja infecţii în China cu 6-8 săptămâni înainte de cazurile din decembrie 2019.

Conform geneticianului Giuseppe Novelli de la Universitatea Tor Vergata din Roma, se poate aprecia că virusul are o rată de mutaţie de 2 mutaţii pe lună şi că a apărut cu cel puţin 6-8 săptămâni înainte de genomul izolat din China, cunoscut sub numele de „Wuhan-1”.

Cercetarea, potrivit lui Novelli, ar putea ajuta în lupta împotriva COVID, deblocând terapii „care funcţionează asupra întregii familii de viruşi, în loc de unul singur”.

Etichete: covid,virus,roma

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.