Eveniment

CEO Pfizer: Vaccinul anual împotriva COVID-19 este preferabil în locul dozelor booster frecvente

CEO Pfizer: Vaccinul anual împotriva COVID-19 este...

Autor: Laura Buciu

23.01.2022, 17:32 127

Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecţii de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Vaccinul COVID-19 de la Pfizer/BioNtech s-a dovedit a fi eficient împotriva bolii severe şi a morţii cauzate de varianta Omicron, puternic mutată, dar mai puţin eficient în prevenirea transmiterii, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat N12 News, în Israel, Albert Bourla a fost întrebat dacă el consideră „un scenariu bun” ca dozele booster să fie administrate la fiecare patru - la cinci luni. „Ceea ce sper (este - n.r.) să avem un vaccin pe care trebuie să-l faceţi o dată pe an”, spune CEO-ul Pfizer.

„O dată pe an este mai uşor să convingi oamenii să o facă (să se vaccineze - n.r.). Este mai uşor pentru oameni să-şi amintească”, crede Bourla.

„Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron şi să nu uite celelalte de variante. Asta ar putea fi o soluţie", a mai spus Albert Bourla.

Bourla a afirmat că Pfizer ar putea fi gata să solicite aprobarea unui vaccin reproiectat pentru a lupta împotriva Omicron şi să-l producă în masă, cel mai probabil din luna martie.

Citând trei studii, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA au declarat vineri că o a treia doză de vaccin ARNm este cheia pentru combaterea Omicron, aceasta oferind o protecţie de 90% împotriva spitalizării.

Un studiu preliminar publicat luni de Centrul Medical Sheba din Israel a constatat că o a patra doză creşte anticorpii la niveluri chiar mai mari decât a treia, dar probabil că nu a fost suficient pentru a respinge Omicron. Cu toate acestea, un al doilea rapel a fost recomandat pentru grupurile de risc, a spus Sheba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO