Eveniment

Centrul Vechi, Gara de Nord şi magazinul Unirea, zonele din Capitală cu taximetrişti indisciplinaţi

Centrul Vechi, Gara de Nord şi magazinul Unirea, zonele...

Autor: Departamentul Social

26.12.2019, 11:41 240

Centrul Vechi, Gara de Nord, Unirii sunt zonele din Capitală identificate de poliţiştii locali, după numărul de amenzi aplicate, unde se află cei mai mulţi taximetrişti indisciplinaţi. În 2019, taximetriştii au fost amendaţi cu aproape 2 milioane de lei pentru refuzul cursei sau pentru suprapreţ. 

„Punctele - problemă ale Capitalei în privinţa taximetriştilor indisciplinaţi sunt, potrivit numărului de amenzi aplicate, Centrul Istoric, Gara de Nord, magazinul Unirea, zona Alba Iulia sau staţiile de taxi din apropierea marilor spitale sau a mall-urilor”, transmite Poliţia Locală Bucureşti într-o postare pe Facebook.

În topul taximetriştilor sancţionaţi de către poliţiştii locali este L.C.V., cu amenzi de peste 20.000 de lei plus o reţinere a certificatului de pregătire profesională. Acesta este urmat, la mică distanţă, de I.F. cu două sancţiuni de câte 10.000 de lei dar cu două măsuri complementare aplicate de reţinere a certificatului de pregătire profesională. Clasamentul e închis de V.G. cu 10.500 lei amendă şi o reţinere a autorizaţiei taxi.

„De la 1 ianuarie 2019, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au iniţiat 59 de acţiuni speciale care privesc activitatea de taximetrie. În această perioadă, cuantumul amenzilor aplicate pentru depistarea neregulilor se ridică la suma de 1.838.600 lei. Cele mai frecvente abateri constatate au fost refuzul cursei, solicitarea de suprapreţ, neeliberarea bonului fiscal, lipsa afişării tarifului cât şi intervenţia asupra aparatelor de taxat prin instalarea ilegală a unor dispozitive electronice artizanale, menite să majoreze preţul real”, mai arată sursa citată.

În total, peste 2.800 de şoferi de taxi au trecut prin filtrul poliţiştilor.

Poliţia redă şi o situaţie petrecută recent în zona Şelari, centrul Capitalei: „Ora unu dimineaţa. Din şirul de taxiuri care îşi aşteaptă clienţii unul prinde o comandă spre Grozăveşti. Pe aparat cursa face 10 lei, călătorilor li se cere 40. Negocierea se face în geamul portierei iar taximetristul pleacă cu aparatul pe liber. În câţiva metri este oprit. Inspectorii Poliţiei Locale Bucureşti constată contravenţia şi aplică şoferului o sancţiune de 10.000 de lei”.

Poliţiştii îi îndeamnă pe bucureşteni să refuze achitarea contravalorii unei curse dacă aceasta nu este înregistrată pe aparat. Persoanele care apelează la taximetrişti sunt avertizate să nu negocieze şi să nu accepte preţuri impuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO