Eveniment

​Centrul naţional de vaccinare din Bucureşti a primit doar 4.600 de doze de vaccin din cea mai recentă tranşă de la Pfizer: „Probabil din comitet au gândit-o într-un fel, noi suntem executanţi, distribuim câte doze ni se ordonă”

​Centrul naţional de vaccinare din Bucureşti a primit...

Autor: Georgiana Mihalache

26.01.2021, 13:58 443

Comitetul naţional de vaccinare a transmis astăzi numărul de doze distribuit către cele şapte centre regionale de vaccinare, iar centrul din Bucureşti a primit cele mai puţine doze – 4.680, în contextul în care din Capitală pleacă vaccinuri spre alte opt judeţe din jur. În plus, în Bucureşti nu se mai pot face programări pentru vaccinare din cauza lipsei dozelor.

„Au ajuns 4.680 de doze. Noi fiind centru naţional de stocare, avem mai multe doze rămase anterior. Probabil din comitet (comitetul de vaccinare – n.red.) au gândit-o ei într-un fel de au dat mai puţin. Am văzut şi eu comunicatul”, a spus colonelul Romeo Feraru, persoana de contact stabilitş de comitetul pentru vaccinare în cadrul centrului de depozitare al vaccinurilor din Bucureşti.

Întrebat de ZF câte doze sunt în centrul din Bucureşti în prezent, reprezentantul centrului nu a putut da o cifră. ZF a solicitat motivul dozelor puţine din Bucureşti şi felul în care s-a făcut distribuţia la nivelul centrelor regionale, însă reprezentanţii comitetului naţional de vaccinare nu au oferit un răspuns până la ora transmiterii acestei ştiri.

„Nu pot să vă dau un răspuns acum câte doze sunt în centru pentru că au fost distribuţii, nu sunt operate în sistem. Sunt gândite, este posibil, dau şi eu un exemplu, ca săptămâna viitoare să vină doar la noi. Nu le-au împărţit ei degeaba aşa. Noi suntem executanţi, noi primim dozele , distribuim câte ni se ordonă. Cererile de la DSP sunt zilnice, nu numai Bucureşti, şi încă opt judeţe din jur”, a mai spus colonelul Romeo Feraru.

Cele mai multe doze din transa de 95.940 de doze care au ajuns astăzi în România au ajuns la centrul regional de distribuţie din Timişoara, mai bine de 24.500 de doze. Săptămâna trecută, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, s-a plâns de numărul mic de doze ajuns în vestul ţării, trimiţând o scrisoare deschisă către Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, şi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

Mai jos, distribuţia dozelor ajunse astăzi în ţară:

Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 4.680 doze

Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze

Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze

Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 14.040 doze

Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze

Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze

Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 24.570 doze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO