Eveniment

Centrul de Securitate Cibernetică din Marea Britanie: Hackerii ruşi au luat în vizor organizaţiile care dezvoltă un vaccin pentru COVID-19

Centrul de Securitate Cibernetică din Marea Britanie:...

Autor: Eduard Ivanovici

16.07.2020, 17:40 108

Hackerii ruşi au luat în vizor organizaţiile care încearcă să creeze un vaccin anticoronavirus în Marea Britanie, Statele Unite şi Canada, a avertizat Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie (NCSC), spunând că hackerii lucrează „mai mult ca sigur” pentru „serviciile de informaţii din Rusia”, potrivit BBC.

Centrul nu a declarat ce organizaţii au fost vizate sau dacă a fost furată vreo informaţie până în prezent, însă a anunţat că au fost puse în dificultate procesele de creare a unui vaccin din ţările menţionate anterior.

NCSC spune că şansele ca grupul să facă parte din serviciile secrete ruseşti sunt de peste 95%.

„Faptul că serviciile de informaţii ruseşti i-au luat în vizor pe cei care încearcă să combată pandemia de coronavirus este complet inacceptabil. În timp ce unii dau dovadă de un comportament nesăbuit şi îşi urmăresc propriile interese, Marea Britanie şi aliaţii săi lucrează din greu pentru a găsi un vaccin şi pentru a proteja sănătatea oamenilor de pe întreg teritoriul planetei”, a declarat Dominic Raab, Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe.

Pe lângă NCSC, avertismentul a fost publicat şi de Instituţia de Securitate a Informaţiilor din Canada (CSE), Departamentul de Securitate Internă din SUA (DHS), Agenţia de Securitate Cibernetică a Statelor Unite (CISA) şi Agenţia pentru Securitate Naţională a Statelor Unite (NSA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO