Eveniment

Centrele de Excelenţă înfiinţate de FRF au început să dispară unul câte unul: Acum a venit rândul celui de la Târgu Mureş să fie desfiinţat

Centrele de Excelenţă înfiinţate de FRF au început...

Autor: Claudiu Giurgea

25.08.2017, 09:25 180

Răzvan Burleanu a anunţat cu mare fast că va împânzi teritoriul României cu centre de excelenţă în care să fie concentraţi cei mai valoroşi tineri jucători. Aceste centre urmau să fie deschis printr-un parteneriat între FRF şi autorităţile locale - care ar fi urmat să asigure finanţarea. La final, dacă un jucător ar fi fost vândut, banii ar fi fost împărţiţi între FRF, autorităţile locale şi clubul care a cedat jucătorul către centrul de excelenţă.

Însă aceste centre au avut de la început o mare problemă: nu putea primi Certificat de Identitate Sportivă. În plus, încălcau mai multe reguli UEFA şi FIFA, deoarece jucătorii urmau să fie deţinut în coproprietate - lucru interzis de organismenele internaţionale. Pe de altă parte, cluburile evitau să-şi cedeze tinerii talentaţi, din simplul motiv că n-aveau nevoie de Centre de Excelenţă pentru a-i promova şi a-i valorifica.

FRF şi-a văzut însă în continuare de drum. Primul astfel de centru a fost deschis la Târgu Mureş. Au urmat altele, la Timişoara, Deva şi Buzău. În această vară, FRF a început să dea înapoi. Mai întâi, la finalul lunii iulie, a închis Centrul de Excelenţă de la Buzău. Acum, Marcel Puşcaş, membru în Comisia Tehnică a FRF, a anunţat că şi cel de la Târgu Mureş şi-a închis porţile. Mai rămân astfel cele de la Timişoara şi Deva, care probabil vor avea aceeaşi soartă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO