Eveniment

Cele mai mari zece ferme de vaci de carne au primit subvenţii de 8,8 mil. lei

Cele mai mari zece ferme de vaci de carne au primit...

Autor: Florentina Niţu

27.01.2020, 09:15 415

Primii zece crescători de bovine din România după numărul de capete au încasat în 2019 subvenţii totale de 8,8 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cele zece companii deţin peste 25.000 de capete de vite, potrivit calculelor ZF.

Primii trei crescători de bovine de carne din România sunt Karpaten Meat din Sibiu, Pajo Holding din Prahova şi Maria Trading din Călăraşi, care au încasat subvenţii de 4,4 milioane de lei în campania din 2019, adică jumătate din suma alocată de stat primilor zece crescători de vite.

Din top zece crescători de bovine după numărul de capete, şapte companii au acţionariat străin, Pajo Holding, Agricol Carm Invest şi Lacto Agrar fiind singurele companii cu capital integral românesc.

Din subvenţiile totale de 8,8 mil. lei acordate primilor zece crescători de bovine de carne, 75% au mers către companiile străine, adică 6,6 mil. lei, potrivit calculelor ZF. Restul banilor au ajuns la companiile româneşti, 2,1 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO