Eveniment

Cele două partide respinse de BEC pentru alegerile europarlamentare la admiterea listelor

Cele două partide respinse de BEC pentru alegerile...

Autor: Alexandru Costea

05.04.2019, 12:00 8622

Biroul Electoral Central a admis pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, până în prezent, listele a nouă partide şi candidatura unui independent. De asemenea, BEC a respins candidaţii a trei partide şi doi independenţi, unul dintre ei având doar patru semnături de susţinere.

Au fost admise listele de candidaţi depuse de PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP şi PRU. De asemenea, BEC a admis joi candidatura Gregorianei Carmen Tudoran, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Lista Partidului Naţiunea Română nu a fost admisă deoarece aceştia au strâns doar 1.655 de semnături din cele 200.000 necesare. Lista Partidului Democraţiei şi Solidarităţii - DEMOS a fost respinsă deoarece a fost însoţită de un număr insuficient de semnături, 12.028, iar candidaţii Partidului Oamenilor Liberi au strâns doar 50 de semnături din cele 200.000 necesare.

Candidatura Anei Daniela Dobre a fost de asemenea respinsă pentru că a avut doar 487 de semnături din cele 100.000 necesare, iar Octavian Iulian Tiron nu a fost acceptat pentru alegerile europarlamentare pentru că a avut doar patru susţinători pe lista de semnături.

Termenul pentru admiterea sau respingerea candidaturilor expiră sâmbătă, iar până pe 12 aprilie se pot depune contestaţii la aceste decizii.

În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO