Eveniment

Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secţie de cardiologie intervenţională. Oraşul în care va fi amenajată

Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secţie de cardiologie intervenţională. Oraşul în care va fi

Autor: Petru Mazilu

04.09.2021, 23:58 1941

Secţia de cardiologie intervenţională se construieşte la primul etaj al Ambulatoriului de Specialitate din cadrul spitalului gălăţean. Noua secţie va avea 12 saloane cu grup sanitar propriu, dotate cu mobilierul necesar, spaţiu medical special amenajat pentru montarea de stenturi şi stimulatoare cardiace, cabinete medicale şi oficiu alimentar.

De asemenea, secţia va fi dotată cu peste 160 de echipamente medicale, astfel încât medicii să poată realiza procedurile de cardiologie intervenţională. În prezent, intervenţiile se desfăşoară într-un spaţiu al secţiei de Radiologie.

Fondurile pentru realizarea lucrărilor şi pentru echipamente sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Investiţia este în valoare de 1,7 milioane de euro.

La final, spitalul din Galaţi va deveni centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Unitatea medicală va prelua o parte a pacienţilor care merg la unităţi medicale din Bucureşti, Iaşi, Tg.Mureş şi Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO