Eveniment

Cei şapte ani ai "vacilor slabe" pentru evazioniştii francezi

Cei şapte ani ai "vacilor slabe" pentru evazioniştii francezi

Foto: AFP

Autor: Iulian Anghel

24.11.2011, 19:32 743

Guvernul francez va extinde cu şapte ani, de la trei ani la zece ani, perioada de prescripţie pentru bunurile nedeclarate deţinute în străinătate, oricare ar fi ţara, paradis fiscal sau nu, a anunţat ministrul francez pentru buget Valérie Pécresse.

Această măsură fusese luată în 2008 doar pentru paradisurile fiscale, dar anumite convenţii încheiate de Franţa au permis unor ţări să fie scoase de pe lista paradisurilor fiscale, însă, potrivit ministrului francez, "doar pe hârtie", fără să fie garantată o cooperare efectivă.

Prelungirea cu şapte ani termenul de prescripţie oricare ar fi ţara unde sunt plasate bunurile nedeclarate trebuie să permită administraţiei fiscale să aibă timpul ca aliat şi nu ca duşman, potrivit ministrului.

Ministrul vrea să propună, de asemenea, Parlamentului în acest an să permită "poliţiei fiscale" nou create "să păstreze posibilitatea de a investiga într-o perioadă suplimentară de trei ani din momentul semnării unui acord cu o ţară, dacă aceasta îşi respectă angajamentele în această materie.

Din 2007 până în prezent, lupta împotriva fraudei fiscale a permis statului să recupereze 50 mld. euro din drepturile sale şi din penalităţi, spune Pecresse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO