Eveniment

Cea mai recentă achiziţie a PMB: 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 şi 5.400 de teste rapide COVID-19

Cea mai recentă achiziţie a PMB: 8.400 de teste pentru...

Autor: Andreea Tobias

14.04.2020, 13:50 130

Primăria Municipiului Bucureşti face precizări legate de testarea în Bucureşti: a cumpărat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 şi 5.400 de teste rapide COVID-19.

Primăria Municipiului Bucureşti arată, în contextul interesului manifestat faţă de intenţia de realizare a unei testări (screening sistematic) în Bucureşti, că între Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş", PMB, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi cele şase primării de sector a fost încheiat, în 27 martie, un protocol care prevede în detaliu atribuţiile fiecăreia dintre părţile semnatare.

Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi primăriile celor 6 sectoare ale Capitalei şi-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acţiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin ştiinţific sunt gestionate de Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş", instituţia medicală care coordonează studiul şi colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor.

„Astfel, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziţionat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 şi 5.400 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M. De asemenea, cele 6 Primării de sector au achiziţionat fiecare câte 1.000 de teste pentru antigen SARS CoV-2 şi 1.000 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M. De asemenea, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziţionat şi va pune la dispoziţia Institutului Naţional de Boli Infecţioase <Prof. dr. Matei Balş> toate echipamentele de protecţie necesare pentru protecţia personalului medical şi a şoferilor ( halate chirurgicale, viziere, mănuşi, măşti FFP2, soluţii antiseptice, truse de urgenţă, materiale necesare activităţii de testare în teren, etc)”, anunţă PMB într-un comunicat.

Cele 6 primării de sector şi-au asumat trimiterea invitaţiilor către persoanele selectate în cadrul eşantionului de testare, recepţionarea şi centralizarea răspunsurilor la invitaţia de participare la testare, programarea pe zile/ore a persoanelor care au răspuns afirmativ la invitaţie şi stabilirea, împreună cu Poliţia locală din subordine, a traseului echipei de testare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO