Caută doar în titlu
Eveniment

Cea mai nouă problemă a USR: Zidul din faţa Parlamentului. ”Spaţiul din jurul Casei Popoprului este al tuturor”

USR vrea să dărmâne zidul din jurul Parlamentului, a declarat, joi, preşedintele USR, Dan Barna, afirmând că spaţiul din jurul Casei Popoprului este „al tuturor” şi că instituţia nu trebuie să stea „ascunsă după ziduri”.

„Proiect prin care USR îşi propune să transforme acest spaţiu civic al Parlamentului, al tradiţionalei Case a Poporului într-un spaţiu al tuturor, într-un spaţiu modern, civic aşa cum vedem în capitalele dezvoltate unde Parlamentul nu este ascuns după ziduri, ci este o clădire integrată perfect în urbanismul şi specificul locului”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

La rândul său, ahitectul Şerban Marinescu a afirmat că Parlamentul României este izolat de restul oraşului şi de restul cetăţenilor printr-un zid de 3 km lungime.

„Efectiv politicienii români s-au izolat în acest <<oraş interzis>> de restul cetăţenilor. Sunt aproape 50 de hectare de teren în jurul Casei Poporului care sunt efectiv în acest moment complet irosite pentru oraş. Noi la USR credem că instituţiile publice au nevoie de spaţii publice. O Românie modernă şi democratică are nevoie de instituţii democratice şi deschise care au la rândul lor nevoie de spaţii democrative, deschise, accesiblile, incluzive. Nu cred că putem să ne păcălim pe noi înşine că suntem democraţi în casa lui Ceauşescu şi în curtea lui Ceauşescu”, a spus Marinescu, precizând că în jurul Parlamentului va fi amenajat un parc – Parcul Uranus.

USR a anunţat că va lansa, luni, o petiţie publică pentru a invita cetăţenii să se alăture în acest demers.

USR a organizat la Parlament şi o expoziţie planşele detaliate ale acestui proiect, a precizat Barna.

 

Etichete: USR,DAN BARNA,

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.