Eveniment

Cea mai mare surpriză din istoria premiilor Oscar: Ce este filmul coreean "Parasite", de Bong Joon Ho, care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film

Cea mai mare surpriză din istoria premiilor Oscar: Ce...

Autor: Ana Obretin

10.02.2020, 09:00 1575

"Parasite", de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 92-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

"Parasite", de Bong Joon Ho, este primul film sud-coreean care câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj. Totodată, aceasta este prima peliculă într-o altă limbă decât engleza care câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Nominalizat la şase premii Oscar, "Parasite" a mai primit trofeele Academiei americane pentru cel mai bun film internaţional, cel mai bun regizor şi pentru cel mai bun scenariu original.

"Parasite", de Bong Joon-Ho, este un basm modern despre inegalităţile sociale din Coreea de Sud. Şomeri, membrii familiei Ki-taek arată un interes deosebit pentru bogata familie Park, până când într-o zi existenţele lor se împletesc. Acesta este începutul unui şir de întâmplări imprevizibile care converg "într-un film genial, captivant şi care refuză categoriile", conform IndieWire.

Drama "Parasite", de Bong Joon-Ho, a fost recompensată cu Palme d'Or la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes. De asemenea, a primit, printre altele, premiile Globul de Aur şi BAFTA pentru cel mai bun film străin, dar şi premiul Sindicatului actorilor americani pentru cea mai bună distribuţie.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost decernat producţiei "Green Book", de Peter Farrelly.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO