Eveniment

Ce vor face consilierii străini de la Sănătate: unul se va ocupa de dezvoltarea medicinei militare, iar altul de întocmirea unor ghiduri pentru cercetare

Ce vor face consilierii străini de la Sănătate: unul...

Autor: Ilinca Nazarie

15.12.2019, 12:00 424

Victor Costache a explicat, sâmbătă, la Iaşi, ce vor face medicii străini care vor au devenit consilieri onorifici ai ministrului Sănătăţii. Unul dintre ei se va ocupa de dezvoltarea medicinei militare, iar altul de întocmirea unor ghiduri pentru cercetare.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, sâmbătă, la Iaşi, că patru medici străini au devenit consilieri onorifici, după ce luni, printr-un comunicat, Ministerul anunţa că vor ocupa astfel de poziţii trei medici de renume la nivel internaţional.

„Avem patru consultanţi străini. Joi s-a alăturat echipei echipei noastre doamna profesor Karin Sipido, care, pe lângă faptul că este profesoară de cardiologie, este şi responsabilă la comisiile europene de programele de cercetare cardiovasculare”, a spus Victor Costache.

Acesta a explicat şi ce vor face consilierii onorifici: unul dintre ei se va ocupa de dezvoltarea medicinei militare, iar altul de întocmirea unor ghiduri pentru cercetare.

„Doamna profesor Yeung din Amsterdam este o somitate în domeniu cu articole în Nature şi va reveni în Româmia în ianuarie. Ea a făcut deja câteva vizite în România şi va reveni în ianuarie pentru a demara şi a scrie împreună cu colegii noştri de la Fonduri europene noile ghiduri adaptate României pentru programele de cercetare în domeniu. T Sloane Guy este un profesor de chirurgie robotică şi este şi un referent în medicina militară, un domeniu care trebuie dezvoltat în România. A operat mulţi ani în Afganistan şi ştie să organizeze foarte bine acest domeniu şi de asemenea l-am rugat să se uite puţin pe soluţiile care le avem noi. Avem soluţii de infrastructură pe termen lung, care sunt spitalele regionale, pe termen mediu este tot ce încercăm acum să facem cu băncile de investiţii pentru a reactualiza infrastructura pe care o avem în momentul de faţă în sănătate, iar pe termen scurt putem avea oricând o catastrofă în România şi este important să avem după model american structuri medicale mobile”, a declarat Victor Costache.

Potrivit comunicatului transmis luni de Ministerul Sănătăţii, al patrulea medic străin care a devenit consilier onorific este Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, care este unul dintre cei mai bine cotaţi chirurgi şi cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO