Eveniment

CE: Toate condiţiile pentru eliberarea ultimei tranşe de 150 mil. euro au fost îndeplinite

CE: Toate condiţiile pentru eliberarea ultimei tranşe de 150 mil. euro au fost îndeplinite

Autor: Mediafax

09.05.2011, 09:58 226

Toate condiţiile pentru eliberarea ultimei tranşe de 150milioane euro de la Comisia Europenă, din împrumutul de cincimiliarde de euro, au fost îndeplinite, a declarat luni şefulmisiunii Comisiei Europene în România, Istvan Szekely.

"Primul obiectiv al misiunii la care a participat CE a fost săstabilească dacă condiţiile pentru eliberarea ultimei tranşe dinîmprumut au fost întrunite. Condiţiile au fost îndeplinite, iarultima tranşă de 150 de milioane de euro din programul de cincimiliarde de euro va fi eliberată", a spus Szekely, într-oconferinţă de presă.


El a adăugat că noul acord semnat cu România are la bază un programeconomic convenit de Guvern şi discutat cu instituţiile financiareinternaţionale.


"Acest program este susţinut de un angajament preventiv, careînsumează cinci miliarde de euro, din care 1,5 miliarde de euro dela CE. Aceşti bani vor fi eliberaţi doar dacă vor fi evoluţii alepieţei dincolo de influenţa Guvernului şi dacă programul este pe uncurs bun", a continuat oficialului Comisiei Europene.


Szekely a menţionat că, la final, România este judecată de piaţă,iar schimbarea percepţiei faţă de acest stat a fost "foartefavorabilă".


Oficialul CE a arătat că focusul noului acord s-a schimbat faţă deprogramul care s-a încheiat, de la asigurarea stabilităţiimacroeconomice la dezvoltarea potenţialului de creştere al ţării.De asemenea, el a subliniat că în sectorul companiilor de stat, cumar fi cele din transport şi energie, trebuie crescută eficienţa.Citiţi mai mult despre împrumutul luat de România de la CE pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO