Eveniment

Ce spune şeful CNAIR despre protestul antreprenorilor care îşi doresc autostrăzi: Este clar un semnal de alarmă

Ce spune şeful CNAIR despre protestul antreprenorilor...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

06.03.2019, 16:18 1131

Şeful CNAIR, Narcis Neaga, susţine că protestul de 15 minute al anteprenorilor români care îşi doresc autostrăzi este un semnal de alarmă pe care l-a recepţionat şi va ţine cont de el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, miercuri, de presă, la Câmpia Turzii, pe şantierul Autostrăzii Transilvania, despre protestul de 15 minute, Narcis Neaga a declarat că mesajul l-a recepţionat atât personal, cât şi împreună cu colegii din CNAIR.

”Este clar un semnal de alarmă pe care l-am recepţionat şi personal şi împreună cu colegii din companie. Chiar ţinem cont de acest protest în sensul că încercăm şi suntem convinşi că vom merge spre îmbunătăţirea performanţelor companiei”, a spus Neaga.

Întrebat, de asemenea, dacă vorbeşte despre o restructurare a CNAIR, Neaga a răspuns afirmativ, precizând că nu este vorba despre concedieri, ci despre o eficientizare a companiei.

”Reorganizarea a început din 2014, compania s-a reorganizat, s-a restructurat. Şi noi ne confruntăm cu o criză de forţă de muncă, de profesionişti în ceea ce priveşte analiza contractelor, managementul de contract. Aşa cum se resimte în toată România o criză a forţei de muncă, şi noi ne confruntăm cu această criză. Deci nu spunem că acest protest a fost momentul zero, dar nu ţi-e totuna când vezi un asemenea impact şi chiar ne-a atins şi pe noi”, a subliniat şeful CNAIR.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi îi provoacă pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute. Mandachi îi provoacă pe Ion Ţiriac, Gigi Becali şi Viorel Cataramă.

Cataramă a acceptat provoarea şi, la rândul său, a lansat noi provocări, către alţi oameni de afaceri care să participe la protestul de 15 minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO