Eveniment

Ce spune preşedintele Iohannis despre reîntoarcerea elevilor la şcoală: În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, condiţiile nu pot fi nici create, nici garantate

Ce spune preşedintele Iohannis despre reîntoarcerea...

Autor: Mediafax

29.11.2020, 12:51 380

Elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că orele nu se pot desfăşura la clasă, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis. El spune că întoarcerea elevilor la şcoală se va putea face atunci când vor putea fi asigurate condiţii ca ei să fie în siguranţă, ceea ce, în prezent, nu este cazul.

Iohannis a spus, într-o conferinţă de presă, că recomandările OMS privind cursurile faţă în faţă trebuie citite până la capăt. Astfel, spune preşedintele, este recomandat ca elevii să meargă la şcoală dacă pot fi asigurate măsurile ca ei să fie în siguranţă.

„Cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic, la clasă. Însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă. Deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare, aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi pentru a proteja şi copiii, şi familiile lor, din păcate este necesar să se facă învăţământ online”, a spus Iohannis.

Preşedintele a precizat că elevii se pot întoarce cu atât mai repede la şcoală, cu cât măsurile de protecţie sunt respectate de către toţi cetăţenii.

„Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este întotdeauna uşor de respectat, dar va garantez: merită”, a mai spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO