Eveniment

Ce spune premierul Dăncilă despre Legile Justiţiei: Au fost adoptate de Parlament, nu prin OUG ca în guvernarea Cioloş

Ce spune premierul Dăncilă despre Legile Justiţiei: Au...

Autor: Departamentul Politic

20.12.2018, 12:41 72

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în plenul reunit în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură, că Opoziţia se contrazice legat de respectarea măsurilor solicitate de Comisia de la Veneţia şi a acuzat Guvernul Cioloş că a făcut reforme în justiţie prin ordonanţe.

"Nu voi comenta afirmaţiile dvs. despre reforma justiţiei, din simplul motiv că legile la care vă referiţi au fost adoptate de Parlament, nu prin ordonanţă de urgenţă, cum se întâmpla în Guvernare Cioloş şi nici prin angajarea răspunderii guvernului, cum se întâmpla în guvernarea PNL, cu ministrul Macovei", a spus premierul.

"Deci nefiind implicat Guvernul nu am ce să vă răspund la toată teoria pe care aţi dezvoltat-o în această privinţă în moţiune. Guvernul s-a implicat doar după adoptarea acestor legi, pentru a introduce în legislaţie unele recomandări ale Comisiei de la Veneţia! Deci iar vă contraziceţi. Pe de o parte ne-aţi criticat că nu ţinem cont de Comisa de la Veneţia, iar când am modificat legislaţia ca să introducem recomandările Comisiei de la Veneţia tot supăraţi sunteţi că am făcut-o prin ordonanţă de urgenţă", a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO