Eveniment

Ce spune Nelu Tătaru despre campania de vaccinare: Ne gândim la centre mari cu câte 50 de cabinete organizate la Romexpo şi în Arena Naţională

Ce spune Nelu Tătaru despre campania de vaccinare: Ne...

Autor: Laura Buciu

16.12.2020, 17:15 2749

La Romexpo şi Arena Naţională ar urma să fie centrele mari de vaccinare, cu 50 de cabinete, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Primele doze de vaccin vor merge către personalul din spitalele de boli infecţioase, „primii care au intrat în luptă şi ultimii care vor ieşi”.

Ministrul Nelu Tătaru a spus, miercuri, la Digi24, că în perioada dintre Crăciun şi Revelion va veni o prima tranşă „simbolică” de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, care înseamnă vaccinare şi rapel pentru 5.000 de persoane.

„Le vom dirija către secţiile de boli infecţioase (...) Primii care au intrat în luptă şi ultimii care vor ieşi. Dozele reprezintă momentul în care toată lumea din uniunea europeană începe campania de vaccinare”, a spus Tătaru.

Va urma o nouă tranşă de 600.000 de doze, pentru 300.000 de vaccinări şi rapel, apoi, la fel, în a doua lună,, urmând ca populaţia generală să intre la vaccinare din martie-aprilie, până la luna iunie.

Tătaru a spus că preconizează că vor fi create centre mari de vaccinare, cu 50 de cabinete, la Romexpo şi Arena Naţională.

„În Bucureşti vor fi 32 de centre de vaccinare. La început ne gândim la varianta unor centre de vaccinare mai mari. Ne gândim la Romexpo sau Arena Naţională unde vor fi mai multe cabinete de vaccinare. Deci un centru cu mai multe cabinete, un centru obişnuit, are între 4 şi 6 cabinete. Preconizăm ca într-un centru mare cum este Arena Naţională să fie în jur de 50 de cabinete de vaccinare, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenţi medicali care vor face acel vaccin, cu zone de aşteptare, unde se dă acel chestionar, se obţine un consimţământ informat. Medicul verifică bolile, verifică posibila stare alergică, iar apoi va mai fi o altă zonă post-vaccinare, unde cel căruia i s-a administrat de vaccin rămâne 15 minute pentru a putea fi supravegheat şi evaluat să nu avem evenimente sau simptomatologie negativă”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul a mai afirmat că depozitul central unde vor ajunge dozele de vaccin va fi Institutul Cantacuzino, unde există 10 congelatoare mari. Alte şase centre regionale sunt dispuse în ţară.

Pfizer asigura acest transport cu maşini proprii în care sunt respectate condiţiile transport, potrivit demnitarului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO