Eveniment

Ce spune Laura Codruţa Kovesi după audieri: Se desfăşoară o campanie de hărţuire care durează de două zile

Ce spune Laura Codruţa Kovesi după audieri: Se...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

07.03.2019, 18:04 110

Laura Codruţa Kovesi a declarat, la ieşirea de la audierea de la SIIJ, că dosarele în care este vizată nu reprezintă o coincidenţă deoarece, potrivit acesteia, se desfăşoară o campanie de hărţuire a sa, care durează de doi ani de zile.

„Nu este nicio coincidenţă. E în continuare o etapă din această campanie de hărţuire. Am 47 de acţiuni disciplinare. În alte situaţii procurorii acestei secţii nu au comunicat câte dosare sunt în lucru, dar am aflat din spaţiul public că sunt 18 dosare. Şe ştia că este un vot pentru procedura de procuror european. Nu cred că este o coincidenţă. Imaginaţi-vă că am stat într-un birou şi poliţiştii îmi aduceau la cunoştinţă că mi s-a închis plângerea în timp ce veneau alte acuzaţii”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor.

Totodată, Laura Codruţa Kovesi a subliniat că nu este vinovată pentru nicio faptă de care este acuzată.

„Din perspectivă managerială tot ce puteam să fac cu instrumentele pe care le-am avut la dispoziţie am făcut. Am revocat procurori. Am dispus controale prin intermediul adjuncţilor mei. Şi din interiorul şi din afara instituţiei nu mi-au semnalat că sunt probleme. Categoric, vă spun că nu sunt vinovată pentru niciuna dintre faptele care mi se impută. Ei trebuie să dovedească că sunt vinovată, eu o să dovedesc că sunt nevinovată. Toată treaba aceasta are legătură cu candidatura mea”, a mai spus Kovesi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO