Eveniment

CE spune Gigi Becali după FCSB-Sporting 1-5: Nu a fost ruşinos, am văzut diferenţa mare de valoare; în Europa League jucăm cu rezervele

CE spune Gigi Becali după FCSB-Sporting 1-5: Nu a fost...

Autor: Andrei Pal

24.08.2017, 08:22 1528

La capătul a 90 de minute în care Sporting a defilat pe Arena Naţională şi a câştigat cu 5-1, Gigi Becali a avut un discurs foarte corect şi echilibrat. Finanţatorul FCSB a recunoscut că diferenţa de valoarea dintre echipa sa şi Sporting a fost prea mare şi a admis că Niţă a greşit la al doilea gol.

Becali a scos în evidenţă că portughezii au fundaşi centrali chiar mai slabi decât Larie şi nu le-a reproşat nimic fotbaliştilor pe care-i plăteşte, conştient că eliminarea lui Sporting ar fi fost o performanţă cu adevărat uimitoare.

"Nu a fost ruşinos! Eu am văzut că e diferenţa mare de valoare. Am avut nişte ocazii, dacă marcam în tur era altfel, dar, aşa, la 1-1 a trebuit să ne descoperim. E diferenţă prea mare. Singurul lucru de care-mi pare rău e că nu am finalizat. Au fundaşi centrali mai slabi decât Larie. În faţă sunt rapizi, au valoare, ştiu jocul.

A greşit Niţă la golul doi, dar tot ne băteau. Am început bine repriza a doua, e adevărat. Ne bucuăm pentru adiere de vânt? N-am fost egali. Am fost egali ca şi scor de ce? Şi Viitorul a făcut cu noi egal, dar am avut ocazia de a marca. Nu am fost egali cu ei. Ca şi joc s-a văzut diferenţa. La nivelul ăsta un jucător îţi aduce plus valoare sau minus valoare. Dacă nu ai valoare, trebuie să alergi foarte tare. Dacă nici nu alergi foarte mult... la revedere! Când am jucat cu două vârfuri a început nunta. Dacă doi jucători nu pot face defensiva şi bagi un jucător în plus, pac, te-au mâncat", a spus Becali, la Digi Sport.

Omul de afaceri a dezvăluit că echipa lui se va concentra pe câştigarea campionatului, pentru a intra pe ruta campioanelor în preliminariile viitoare, dar şi că are de gând să abordeze Europa League cu rezervele: "A crescut nivelul foarte mult. Nu putem decât pe ruta campioanelor să ne calificăm. Filip a făcut şi greşeala aia. L-am adus pe Benzar fundaş dreapta, e şi Bălaşa. Vin vreo patru jucători care întăresc echipa. Ce să facă Enache? N-a jucat nici Teixeira, nici Golofca. Alibec, săracul, ce poate să facă, a scos maximum din ce poate să facă. Să te baţi singur în faţa porţii?

Ce mai putea să facă Dică? Doar să joace cu două vârfuri. Tot ăla era deznodământul. Mă interesează doar campionatul. În Europa League jucăm cu rezervele, nu mă mai interesează. La ora asta, în fotbal trebuie să gândeşti economic. Dacă nu, nu poţi rezista. Ca să poţi trăi fotbalistic, trebuie să gândeşti economic", a mai spus Becali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO