Eveniment

Ce spune cel mai recent studiu despre simptomele cauzate de varianta Omicron în comparaţie cu cele cauzate de varianta Delta

Ce spune cel mai recent studiu despre simptomele cauzate...

Autor: Daniel Contescu

15.01.2022, 23:14 2287

Simptomele cauzate de varianta Omicron sunt parţial diferite de cele cauzate de varianta Delta: mai multă durere în gât, mai puţină pierdere a gustului şi a mirosului, arată un studiu britanic. 

Un studiu publicat de Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie vineri are la bază un număr mare de date, aproximativ 180.000 de cazuri Omicron şi aproximativ 88.000 de cazuri Delta.

Din studiu reiese că vaccinurile oferă o protecţie foarte mare: „După a treia doză, protecţia oferită împotriva bolilor grave este de 92 la sută, iar după două luni şi jumătate scade la 83 la sută”.

Cercetarea din spatele raportului se bazează pe răspunsurile unui număr mare de pacienţi simptomatici, cărora li s-a cerut să enumere dacă au avut una sau mai multe dintre următoaele simptome: febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, oboseală, dureri musculare sau articulare, secreţii nazale, strănut, cefalee, pierderea gustului şi a mirosului, durere în gât, iritaţie oculară, pierderea poftei de mâncare, greaţă, vărsături, diaree.

Comparaţia arată că durerea în gât este mult mai frecventă în rândul „pacienţilor Omicron”: a fost indicată în 53 la sută din cazuri, faţă de 34 la sută dintre „pacienţii Delta”.

Pierderea gustului şi a mirosului este mult mai puţin frecventă: a fost raportată la 13% dintre „pacienţii Omicron” şi 34% dintre „pacienţii Delta”.

Febra şi tusea sunt, de asemenea, mai frecvente la pacienţii cu Omicron, în timp ce simptome precum iritaţia ochilor sau curgerea nasului sunt mai puţin frecvente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO