Eveniment

Ce spune Călin popescu Tăriceanu despre acuzaţiile lui Ilan Laufer: Am avut o agendă încărcată. Nu am urmărit

Ce spune Călin popescu Tăriceanu despre acuzaţiile lui...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

21.11.2018, 17:36 53

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu a urmărit declaraţiile ale lui Ilan Laufer, în care acesta l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism. Preşedintele Senatului a motivat că a avut, marţi, o agendă încărcată.

"Ieri (marţi - n.r.) am avut o agendă aglomerată. Nu am urmărit declaraţiile", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu întrebat, miercuri la Parlament, cum comentează declaraţiile lui Ilan Laufer.

Liderul ALDE a adăugat că l-a cunoscut pe Ilan Laufer ca ministru şi că i-a făcut o impresie foarte bună

"L-am cunoscut şi ca ministru, fiind ministru o persoană tânără, care mie mi-a făcut o părere foarte bună. Este educat, are experienţă în domeniul privat. Dacă primul ministru l-a ales pentru postul respectiv cred că este suficient".

Întrebat ce părere are despre faptul că Laufer a mai fost remaniat o dată, Tăriceanu a replicat: "Câteodată schimbările unor miniştri nu sunt decise numai pe lipsa de performanţă. Sunt şi alte considerente care pot interveni atunci când decizi o anumită rocadă şi în fond nu e obligatoriu ca doi oameni să aibă despre o persoană aceeaşi părere".

Referitor la declaraţiile lui Laufer, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă s-au delimitat de afirmaţiile acestuia.

Totodată şi preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Ilan Laufer, refuzat de şeful statului pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”. Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO