Eveniment

Ce spun procurorii din DNA despre propunerea Adinei Floarea ca şef la Direcţiei Naţionale Anticorupţie: Are experienţă, e un lider

Ce spun procurorii din DNA despre propunerea Adinei...

Autor: Cătălin Legănel

06.09.2018, 14:13 1713

Procurorul şef Secţie Urmărire Penală, Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, spune că nu l-a surprins propunerea Adinei Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA, considerând că fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constantaţa este atât un bun manager, cât şi un bun lider.

„Am o părere bună (în cee ace priveşte propunere – n.r.). Nu m-a surprins. Are experienţă bogată. A fost şef atâta timp, deci are şi experienţă managerială. Nu, nu pot spune că m-a surprins. Nu ar fi avut de ce să nu fie propusă. (…) A fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost procuror general adjunct la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, deci cred că se va descurca şi la conducerea DNA. A avut funcţii de conducere de-a lungul timpului şi ştie cum se face”, a spus Sadîc.

Pe de altă parte, colegii de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, nu au vrut să comenteze propunerea ministrului Justiţiei.

„Noi nu avem niciun comentariu. A fost propusă de ministrul Justiţiei, există o procedură, îşi urmează cursul. Nu avem nici un comentariu cu privire la acest aspect. Nu este nici momentul şi nu avem calitatea să ne pronunţam noi”, a spus Mihaela-Elena Mergeane, procuror general adjunct al Curţii de Apel Constanţa.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader, pentru funcţia de şef al DNA, a anunţat, joi, Ministerul Justiţiei. Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.

Adina Florea vine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Înainte de această funcţie, Adina Florea a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO