Eveniment

Ce spun antreprenorii şi managerii despre 2013

Ce spun antreprenorii şi managerii despre 2013
03.01.2013, 00:03 481

Pawel Musial, directorul general al lanţului de supermarketuri de proximitate Profi

Vom termina anul cu 45 de magazine mai mult decât la finalul lui 2012. Continuăm să ne extindem agresiv nu doar anul acesta, ci şi în anii care vor urma.

O să şi închidem unităţi neperformante, însă ritmul va fi mult mai lent decât cel al deschiderilor. Mai mult, în 2013 vom lansa două formate noi de magazine. În acest context vedem o creştere puternică a cifrei de afaceri. În ultimii trei ani am obţinut şi creşteri like for like (fără expansiune - n.red.).

 

Ovidiu Buluc, directorul general al Farmexim

O creştere de 0-1% (la nivel economic - n.red.) nu înseamnă nici mai bine, nici mai rău, iar în 2013-2014 vom avea aceleaşi ritmuri de creştere (ca în 2012 - n.red.). Perioada 2009-2010 a fost mai dificilă. Pentru noi un an este mai greu cu cât termenele de plată se duc mai încolo, iar banii pentru sănătate sunt mai puţini.

 
 

Daniel Mocanu, director general şi acţionar majoritar al DAAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru HoReCa şi magazine alimentare

Ne-am bugetat pentru 2013 o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro, în creştere cu 20% comparativ cu anul trecut. Avansul va veni de pe pieţele tradiţionale, în special din retail, precum şi din ieşirea mai agresivă pe pieţele externe. Sperăm să obţinem un plus al cifrei de afaceri şi din businessurile adiacente: frigul industrial şi HVAC-ul. În ceea ce priveşte economia în ansamblu, cred că va fi creştere, însă nu mai mare de 2-3%. Trebuie să menţionez însă că dacă nu vor fi turbulenţe internaţionale majore şi dacă lucrurile sunt gestionate bine pe plan local, vin ani buni pentru economia românească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO