Eveniment

Ce se va întâmpla în România dacă din cauza coronavirusului se ajunge la scenariul din Italia

Ce se va întâmpla în România dacă din cauza...

Autor: Departamentul Social

02.03.2020, 18:44 768

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a spus, luni, la Marius Tucă Show, că, dacă se va ajunge la scenariul din Italia, acolo unde foarte mulţi oameni s-au infectat cu noul tip de coronavirus, în România, pacienţii care fac forme uşoare ar putea fi trataţi acasă.

„Există locuri (suficiente, în cazul unei epidemii în România - n.red.) şi, pentru faptul că se răspândeşte în comunitate, vor fi locuri pentru internare. Putem ajunge la scenariul din Italia, care a avut multe cazuri. Cazurile uşoare ar putea să stea acasă şi să fie tratate acasă”, a spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI a subliniat că dacă, în România, vor fi sute de cazuri confirmate, persoanele bolnave vor fi triate, în funcţie de complexitatea bolii.

„Dacă sunt sute, mii de cazuri, începi să triezi ce internezi şi ce merge acasă sub supraveghere”, a adăugat sursa menţionată aterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO