Eveniment

Ce se mai întâmplă în România? DSU: Au fost identificate trei societăţi de ambulanţă fără autorizaţie de funcţionare, nu putem garanta că acestea sunt singurele care desfăşoară activitate în mod ilegal

Ce se mai întâmplă în România? DSU: Au fost...

Autor: Mirabela Tiron

10.11.2017, 00:05 781

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, a transmis că în evidenţa sa sunt 18 operatori de servicii de asistenţă medicală prespitalicească publici şi privaţi, autorizaţi.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP), struc­tură subordonată Ministerului Sănătăţii, ce eli­be­rează autorizaţii de funcţionare pentru am­bu­lanţe, spune că sunt 18 furnizori de servicii de am­bulanţă autorizaţi în Capitală, însă  Direcţia pen­tru Situaţii de Urgenţă (DSU), struc­tură subor­do­nată MAI, care se ocupă de moni­torizarea acti­vităţii ambulanţelor, are în evi­denţă  doar 17 fur­nizori de servicii de am­bu­lanţă, din care 15 privaţi.

Niciuna din cele două structuri nu a transmis câţi pacienţi au trans­portat şi asistat medical furnizorii privaţi de am­bulanţă. Cele două structuri, DSP şi DSU, care ar trebui să conlucreze, nu dispun nici măcar de aceeaşi evidenţă a numărului de ambulanţe autorizate. Câţi furnizori privaţi de ambulanţă nu au autorizaţii de funcţionare, dar intervin pe teren? DSU susţine, într-un răspuns la o solicitare a ZF, că au fost identificare trei societăţi comerciale ce desfăşurau activităţi specifice de ambulanţă fără autorizaţie de funcţionare, dar că „nu putem garanta că acestea sunt singurele care desfăşoară activitate în mod ilegal”. Oficialii nu au precizat numele companiilor fără autorizaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO