Eveniment

Ce se întâmplă odată cu deschiderea sezonului estival: Turiştii care merg pe litoral ar putea fi testaţi de Covid-19 la intrarea în staţiuni

Ce se întâmplă odată cu deschiderea sezonului...

Autor: Andreea Tobias

05.05.2020, 14:42 93

Turiştii care merg pe litoral ar putea fi testaţi de Covid-19 la intrarea în staţiuni - este o variantă pe care autorităţile constănţene o vor prezenta ministerelor, până la deschiderea sezonului estival. 

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat, marţi, după o întâlnire cu patronatele din turism, că a aflat de problemele cu care se confruntă agenţii economici, din cauza epidemiei. Discuţiile s-au axat pe felul în care se pot relua activităţile turistice din judeţ după relaxarea restricţiilor.

„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectaţi de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluţii pentru a sprijini agenţii economici”, a spus prefectul, adăugând că primii turişti pe litoral vor veni atunci când ordonanţele militare vor prevede acest lucru.

„În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătăţii. Vorbim de o posibilă testare a turiştilor când intră într-o staţiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta”, a spus Niculescu.

Întrebat dacă, practic, la intrarea în staţiuni va exista un medic care îi va testa pe turişti, prefectul a răspuns: „Da, cu teste rapide. Sunt mai multe variante în discuţie. Pe lângă aceste măsuri trebuie să vorbim şi de măsuri de relaxare fiscală pentru agenţii din turism”.

Întrebat, de asemenea, ce se va întâmpla în hoteluri şi restaurante, Niculescu a afirmat că se presupune că dacă un turist a intrat într-o staţiune, a fost testat şi nu este purtător de Covid, practic riscul de contaminare este foarte restrâns.

„Sper ca deciziile să fie clare cât mai curând, în aşa fel încât operatorii să îşi poată lua toate măsurile, să nu fie luaţi pe nepregătite”, a adăugat prefectul.

În ce priveşte costul testelor, Niculescu a spus că va fi vorba despre un efort comun şi că a văzut deschidere din partea reprezentanţilor agenţilor economici: „sunt costuri pe care ei şi le asumă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO