Eveniment

Ce se întâmplă de vineri până luni? Preşedintele Iohannis: Nu vor urma trei zile fără reguli şi restricţii. Nu voi ezita să dau iar stare de urgenţă

Ce se întâmplă de vineri până luni? Preşedintele...

Autor: Otilia Serescu

14.05.2020, 18:52 4168

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, că nu vor exista trei zile fără reguli şi restricţii, de la momentul închiereii stării de urgenţă, respectiv vineri, până la intrarea în vigoare a Legii privind starea de alertă, începând de luni. El a spus că nu va ezita să emită „stare de urgenţă” din nou.

„Nu vor urma trei zile fără reguli şi restricţii. Avem un cadru legal în vigoare şi în baza lui vor fi luate deciziile, inclusiv pentru următoarele trei zile. (...) Dacă situaţia se va înrăutăţi şi vom avea supra-aglomeraraeea spitalelor, nu voi ezita să declar din nou stare de urgenţă. Nu facem aceste lucruri de teama amenzilor, ci pentru că e spre binele nostru şi a celor apropiaţi”, a spus Iohannis, în declaraţia susţinută în ultima zi a stării de urgenţă.

Preşedintele Iohannis a transmis şi un mesaj de mulţumire românilor.

„Sunteţi eroii acestui efort naţional. Vă mulţumesc pentru toate sacrificile pe care le-aţi făcut. Putem spune că împreună am salvat vieţi. Aşa arată o naţiune puternică şi unită. La fel de puternici şi unici. Trebuie să continuăm şi în lunile următoarea. Lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi încheiat”, a spus şeful statului.

Sursa citată a amintit că România a fost între primele ţări care a intrat în stare de urghenţă.

„Fiecare viaţă pierdută a însemnat o înfrângere pentru noi, în bătălia începută în februrarie. (...) România a fost foarte puţin pregătită pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă. Am reuşit într-un timp scurt să achiziţionăm tot ce era nevoie. Situaţia fără precedent cu care ne-am confruntat ne-a pus în faţă o oglindă nemiloasă. (...) De mâine, intrăm într-o nouă etapă. Din punct de vedere medical, avem semnale pozitive, dar trebuie să conştientizăm că pericolul reprezentat de acest virus e departe de a fi trecut”, a spus şeful statului.

Starea de urgenţă se termină în 15 mai, iar din aceeaşi zi România va intra în stare de alertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO