Eveniment

Ce se întâmplă cu testarea la intrare în ţară? Preşedintele Klaus Iohannis: Este posibil să se introducă o formă de control

Ce se întâmplă cu testarea la intrare în ţară?...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

23.09.2020, 18:50 1036

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că, în funcţie de numărul de cazuri, este posibil ca o formă de control să fie introdusă la intrarea în ţară.

Întrebat în cadrul conferinţei de presă de miercuri dacă consideră oportună introducerea obligatorie a testărilor la intrarea în ţară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că o decizie în acest sens nu a fost luată.

„Vom analiza cu foarte mare atenţie dacă pentru România aşa ceva este necesar sau nu şi, în măsura în care vom constata o creştere a numărului de cazuri, este posibil, dar nu există o decizie, să se introducă o formă de control”, a spus Iohannis.

Acesta a mai precizat că o astfel de decizie a fost luată de alte ţări europene.

„Este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătăţii şi la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Însă este o măsură care a fost intrudosă de mai multe ţări din UE, acolo unde numărul de infectari este într-o creştere puternică”, a mai spus şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO