Eveniment

Ce se întâmplă cu tabletele destinate elevilor din medii nefavorizate? Ludovic Orban: Tabletele nu se vor da definitiv familiilor, ci într-o formă de comodat

Ce se întâmplă cu tabletele destinate elevilor din...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

30.09.2020, 19:57 2076

Tabletele nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat, spune premierul Ludovic Orban: „E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă şi atunci tabletele pot fi recuperate şi pot fi distribuite într-o altă localitate în care creşte numărul de infectări”.

„Cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă şi atunci tabletele pot fi recuperate şi pot fi distribuite într-o altă localitate în care creşte numărul de infectări şi e necesar învăţământul online”, spune Ludovic Orban.

El a reamintit că sunt fonduri prevăzute pentru autorităţile locale şi unităţile şcolare în acest sens.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că licitaţiile la nivel naţional prin derulate prin ONAC au nişte proceduri impuse de legislaţia europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să ştim noi că o firmă care vine la licitaţie, ştiind care e calendarul, spune după ce depune oferta - şi este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional”, conchide premierul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO