Eveniment

Ce se întâmplă cu planul de măsuri pentru relansarea economiei? Premierul Orban spune că se bazează „pe creşterea competitivităţii bunurilor produse în România”, dar acesta nu este încă pregătit

Ce se întâmplă cu planul de măsuri pentru relansarea...

Autor: Gabriel Pecheanu

26.05.2020, 13:21 2786

,Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, în timpul consultărilor pe care le-a avut cu cu reprezentanţii Liberty Steel, că în scurt timp Executivul va finaliza Planul de măsuri de relansare economică, care include o importantă componentă de finanţare din fonduri europene.

”Consultările premierul Ludovic Orban cu mediul de afaceri au continuat astăzi cu reprezentanţii Liberty Steel, companie care deţine combinatul siderurgic de la Galaţi. Oficialii Guvernului şi cei ai Liberty Steel au discutat despre consecinţele provocate de pandemia COVID-19 asupra economiei şi sectorului siderurgic, precum şi despre măsurile de relansare economică pregătite de Guvern”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul a precizat că în scurt timp Executivul va finaliza Planul de măsuri de relansare economică, care include o importantă componentă de finanţare din fonduri europene şi este corelat cu politicile Comisiei Europene.

”Acest Plan economic se bazează pe stimularea investiţiilor publice şi private şi pe creşterea competitivităţii bunurilor produse în România, astfel încât să relansăm economia pe baze sănătoase”, a menţionat premierul Orban.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat , conform comunicatului, că Executivul are ca prioritate susţinerea proiectelor de infrastructură, element cheie pentru dezvoltarea economică a României.

La consultări au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO