Eveniment

Ce se întâmplă cu pacienţii asimptomatici externaţi. Reacţia premierului Orban

Ce se întâmplă cu pacienţii asimptomatici externaţi....

Autor: Laura Buciu

16.07.2020, 17:53 475

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că pacienţii externaţi, pentru că erau asimptomatici, vor fi trataţi în izolare la domiciliu, iar dacă acest lucru nu este posibil, ei vor sta într-un alt spaţiu unde se pot izola pentru a nu răspândi virusul.

Întrebat ce se va întâmpla, după ce legea carantinării şi izolării va fi votată în Senat, cu pacienţii externaţi asimptomatici, premierul a spus că aceştia vor fi în continuare trataţi.

„Cu siguranţă autorităţile sanitare vor dispune ca persoanele respective să fie tratate în izolare la domiciliu sau, dacă nu pot fi tratate în izolare la domiciliu, atunci într-un alt spaţiu unde să se poate izola, astfel încât să nu pună în pericol membrii familiei sau alţi membri ai comunităţii. Cu siguranţă că ei trebuie să mai facă testări până vor fi testaţi negativ”, a spus Orban, după discuţiile din Senat, care vizează legea carantinării şi izolării.

Premierul a spus că în concepţia sa nu există „asimptomatici, mai puţin simptomatici sau mai mult simptomatici”.

„Din punctul meu de vedere nu există decât două categorii de oameni: oameni sănătoşi şi oameni bolnavi. Faptul că o persoană nu prezintă simptome, asta nu înseamnă că nu transmite virusul şi asta nu înseamnă că odată ce este infectat cu virusul nu poate dezvolta o formă de evoluţie a mai severă a bolii”, a mai spus Orban.

Legea carantinării şi izolării se află la Senat, unde urmează să fie votată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO