Eveniment

Ce se întâmplă cu Moţiunea de Cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Preşedintele PNL Ludovic Orban: Orban: Avem 237 de semnături. Suntem în discuţii cu peste 10 parlamentari printre care şi PSD

Ce se întâmplă cu Moţiunea de Cenzură împotriva...

Autor: Teodor Bobei

25.09.2019, 15:00 269

Ludovic Orban a declarat că au fost strânse 237 de semnături pentru moţiunea de cenzură, precizând că PNL este în discuţii cu peste 10 parlamentari pentru susţinerea demersului, inclusiv cu aleşi de la PSD.

„Până astăzi (miercuri - n.r.) avem cu patru semnături peste minimul de semnături necesare pentru trecerea moţiunii de cenzură. Avem 237 de semnături. În afară de aceste semnătruri avem angajate discuţii cu încă peste zece parlamentari, fie pentru semnături fie pentru susţinerea moţiunii. Sunt parlamentari independenţi, parlamentari ai minorităţilor naţionale şi parlamentari PSD”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă există şi semnatari de la PSD, Ludovic Orban a răspuns: „Veţi vedea semnatarii moţiunii în momenul depunerii acesteia”.

Liderul PNL şi-a expriamt convingerea că Guvernul va fi demis în urma moţiunii de cenzură, existând posibilitatea să voteze şi parlamentari care nu au semnat moţiunea.

„Guvernul după opinia mea va fi demis. În afară de cei 237 de semnatari există posibilitate să decidă foarte mulţi să voteze această moţiune chiar dacă nu au semnat-o. Din punctul meu de vedere există toate şanse ca Guvernul să treacă şi ca Viorica Dăncilă să plece ca simplu cetăţean”, a completat Orban.

Preşedintele liberalilor a mai spus că textul moţiunii este finalizat, iar în cursul zilei de miercuri parlamentarii îl vor primi. Moţiunea ar urma să fie depusă la începutul săptămânii viitoare.

Călin Popescu Tăriceanul, liderul ALDE, a declarat, marţi, că Opoziţia are în prezent 238 de semnături pentru moţiunea de cenzură, dintre care 20 sunt parlamentari din ALDE.

PSD a decis strategia de a fi prezenţi în bănci la moţiune, însă să nu o voteze. Liderul formaţiunii, Viorica Dăncilă a avertizat încă din luna iunie că parlamentarii PSD care vor vota moţiunea ar putea fi excluşi din partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO