Eveniment

Ce scriu cele mai mari agenţii de presă din lume despre cazul Omar Hayssam

Ce scriu cele mai mari agenţii de presă din lume despre...

Autor: Mihai Draghici

19.07.2013, 16:45 2031

"România anunţă că omul de afaceri sirian dat în urmărire după ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru organizarea răpirii a trei jurnalişti români în Irak a fost predat autorităţilor de la Bucureşti. (...) Comunicatul Preşedinţiei României nu oferă detalii despre modul în care Omar Hayssam a fost adus în România. (...) Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a refuzat să spună dacă omul de afaceri a fost predat de regimul de la Damasc", scrie Associated Press.

Autorităţile române "nu au oferit detalii despre operaţiunea prin care a fost predat omul de afaceri Omar Hayssam", notează Agenţia France Presse.

"Un om de afaceri de origine siriană condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare pentru organizarea răpirii a trei jurnalişti români în Irak a fost predat poliţiei române vineri dimineaţă", relatează Agenţia China Nouă, notând, la rândul său, că autorităţile de la Bucureşti au refuzat să ofere detalii despre operaţiune.

"Omar Hayssam a avut relaţii apropiate timp de mulţi ani cu politicieni români de rang înalt", reaminteşte agenţia DPA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO