Eveniment

Ce salariu are şeful de la Registrul Auto Român

George-Adrian Dincă, director al Registrului Auto Român

George-Adrian Dincă, director al Registrului Auto Român

Autor: Corina Mirea

28.04.2015, 00:06 6391

George-Adrian Dincă, 38 de ani, director al Registrului Auto Român (RAR) – instituţia care dă „undă verde“ maşinilor pentru a circula –, a adunat venituri de aproximativ 205.000 de lei anul trecut, ceea ce înseamnă că, lunar, el a câştigat în medie aproape 17.140 de lei (adică 3.850 de euro), arată datele centralizate de ZF din declaraţia sa de avere publicată în 2015.

Dincă a preluat funcţia de director al RAR la jumătatea lui 2012, după ce anterior a fost, timp de trei ani, şef al departamentului de transport din cadrul aceleiaşi instituţii. De altfel, el lucrează în cadrul Registrului Auto Român de circa 12 ani, aceasta fiind instituţia în care şi-a şi început cariera, ca inginer. De-a lun­gul timpului, el a ocupat, pe rând, funcţii precum cea de şef de colectiv şi cea de şef de serviciu în cadrul Registrului Auto Român.

Timp de doi ani, din 2012 până în 2014, el a fost şi preşedinte al consiliului de administraţie din cadrul Spitalului CF2 din Bucureşti. Prin urmare, veniturile de aproape 4.000 de euro au fost înregistrate atât pentru activitatea de preşedinte al acestui consiliu, cât şi pentru managementul RAR.

George-Adrian Dincă este inginer mecanic de meserie, absolvent al Facultăţii de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. El mai deţine o diplomă de masterat în sisteme inteligente în transporturi de la aceeaşi instituţie de învăţământ superior, dar este şi absolvent al mai multor cursuri, printre care cel de expert în achiziţii publice, de managementul şi protecţia informaţiilor clasificate sau de managementul afarerilor interne.

În prezent, Dincă manageriază o instituţie care are circa 1.600 de angajaţi. Registrul Auto Român, înfiinţat în 1991, şi-a bugetat anul acesta venituri de aproximativ 293 de milioane de lei şi cheltuieli de peste 225 de milioane de lei.

La finalul lui 2014, RAR a inspectat 77.905 vehicule, aproape 56% din acestea primind vot negativ de la specialiştii instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO