Eveniment

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Dorin Oancea

18.04.2016, 00:02 82
Gamificarea este titlul de copertă din cel mai recent număr al revistei Business Magazin. Cu o valoare globală estimată la 2,8 miliarde de dolari, gamificarea este un concept care presupune folosirea de elemente şi principii din joc în contexte serioase. Gamificarea are ca scop creşterea implicării utilizatorilor, a productivităţii, a învăţării, recrutării şi evaluării angajaţilor, exerciţii fizice etc. Termenul a fost folosit pentru prima data în 2002, de programatorul şi inventatorul britanic Nick Pelling, însă nu a devenit popular decât în 2010. Chiar înainte de folosirea acestuia, împrumutarea elementelor video din jocuri în diferite domenii era o practică obişnuită în procese de învăţare, de exemplu. Cum poate ajuta gamificarea în procesul de recrutare a angajaţilor, în fidelizarea acestora, dar şi în sănătate, management, training şi antreprenoriat, citiţi în Business Magazin.

Un telefon inteligent este un dispozitiv complex, ale cărui componente se fabrică în mai multe fabrici şi sunt asamblate în altele. Butonul home, de exemplu, este fabricat în China, apoi merge 800 de kilometri la o altă fabrică care îi ataşează inelul de metal; pleacă apoi spre Taiwan, un este ataşat un cip importat de la o fabrică din Shanghai şi un senzor de amprentă fabricat la 8.000 km, în Europa. Unde se termină drumul şi care este totalul de kilometri, aflaţi din revistă.

Untold este festivalul organizat la Cluj care a ajuns chiar de la prima ediţie să câştige marele trofeu acordat în cadrul European Festival Awards, primul eveniment românesc care se bucură de această distincţie. Care sunt culisele festivalului care a atras la Cluj 35.000 de turişti străini, cum a fost cu finanţarea şi cu organizarea şi care sunt planurile organizatorilor pentru acest an citiţi în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO