Eveniment

Ce puteţi citi în noul număr din revista Business MAGAZIN

Ce puteţi citi în noul număr din revista Business MAGAZIN

Autor: Ioana Matei

21.10.2019, 00:03 88
  • România ocupă un loc fruntaş în topul ţărilor europene cu cea mai mare rată a persoanelor care lucrează pe cont propriu, respectiv 17% din populaţia ocupată, fiind depăşită doar de Grecia (30%), Italia (22%) şi Polonia (18%). Mulţi dintre cei care au ales să lucreze ca freelanceri au primit „votul publicului” după ce au decis să îmbine şi meseria de antreprenor cu cea de liber-profesionist, pornind mici businessuri conexe, mai ales că cele două, în unele cazuri, sunt relativ înrudite. Pe cât de diferite sunt domeniile în care lucrează, pe atât de diferite sunt şi poveştile, ţinutele, agendele şi pasiunile celor care au ales să „agaţe în cui” legitimaţia de birou pentru a se dedica full time hobbyurilor transformate în meserie. Care este povestea a opt dintre freelancerii din România, veţi putea afla în numărul curent al Business MAGAZIN.

  • Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management pariază 90 de milioane de euro pe piaţa din România. Reţeta dezvoltării: hoteluri care atacă trei zone diferite - aeroporturile, centrele istorice şi cele de business ale afacerilor. Care sunt planurile grupului în continuare?

  • Trei locuri vechi din Bucureşti au fost transformate de câţiva antreprenori iscusiţi în spaţii de evenimente mai puţin convenţionale. Iniţiativele au un dublu merit. Pe de o parte, aduc în ţesătura urbană spaţii uitate, iar pe de alta, răspund punctual nevoii de autenticitate pe care cu toţii am început să o resimţim când organizăm un eveniment. Care sunt locurile noi pentru „oamenii altfel”?

  • Piaţa de ridesharing a vehiculelor electrice - trotinete şi biciclete electrice - a fost estimată anul acesta la o valoare aproximativă de 80 de milioane de lei, spun reprezentanţii companiilor care pun la dispoziţia populaţiei astfel de mijloace de transport. Cum se împarte aceasta şi cum stă România la capitolul „noua mobilitate”?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO