Eveniment

Ce înseamnă scenariul galben în care vor învăţa elevii din Bucureşti. Copiii din clasele primare şi cei din grădiniţe vor merge fizic la şcoală

Ce înseamnă scenariul galben în care vor învăţa...

Autor: Ramona Cornea

11.09.2020, 12:34 5220

Circa 595 de unităţi de învătământ din Bucureşti apar în lista celor care vor începe cursurile noului an şcolar în scenariul galben, conform deciziei luată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în urma unei şedinţe care a avut loc la Prefectura Capitalei. Scenariul al doilea de începere a cursurilor, cel galben, presupune ”participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie”, conform Ministerului Educaţiei.

Cu alte cuvinte, preşcolarii şi elevii claselor I-IV vor merge fizic la şcoală şi în scenariul galben, nu doar în cel verde. Singurul scenariu în care şi preşcolarii, şi elevii din clasele primare vor învăţa de acasă este cel roşu, explică reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Astfel, în scenariul galben merg la şcoală fizic preşcolarii, elevii din clasele I-IV, precum şi cei din clasele a VIII-a şi a XII-a. Singurii elevi care vor merge la şcoală prin rotaţie sunt cei din clasele a V – a, a VI – a, a VII – a, a IX-a, a X-a şi a XI – a.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO