Eveniment

Ce este heliski-ul, sportul extrem pentru care a murit patronul ProTV, Petr Kellner

Petr Kellner avea o avere de 15,7 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index

Petr Kellner avea o avere de 15,7 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index

Autor: Eduard Ivanovici

29.03.2021, 15:20 1684

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la circa 15,7 mld. euro, a murit în urma unui accident de elicopter din statul american Alaska, alături de încă patru persoane, potrivit Washington Post.

Sâmbătă, aparatul de zbor Airbus AS350 B3 în care se afla miliardarul s-a prăbuşit în apropierea gheţarului Knik din Alaska, însă decesul miliardarului a fost anunţat abia astăzi în publicaţia The New York Times.

Un sigur pasager a reuşit să scape cu viaţa în urma incidentului.

„Se crede că grupul intenţiona să practice heliski-ul”, a declarat poliţia din Alaska, adăugând că va desfăşura o anchetă pentru a stabili cauza tragediei.

Heliski-ul este un sport de lux care presupune urcarea pe un vârf de munte şi coborârea pe schiuri sau pe snowboard, nefiind practicat pe pârtii special amenajate.

Activitatea a început să fie comercializată în Canada la jumătatea anilor 1960 şi a câştigat popularitate în mod constant de-a lungul ultimelor decenii.

Kellner a cofondat firma de investiţii PPF Group în 1991 şi a participat la privatizarea economiei cehe după căderea comunismului. De asemenea, miliardarul deţinea 99% din firmă, care are acţiuni în peste 20 de companii la nivel mondial. Conform Bloomberg Billionaires Index, Kellner ocupa locul 123 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere netă de 15,7 miliarde de dolari.

„O tragedie incredibilă. Îmi pare extrem de rău”, a declarat premierul ceh Andrej Babis.

La jumătatea lunii trecute, PPF lucra cu BNP Paribas, Morgan Stanley şi Societe Generale pentru a studia opţiunile pe care le implică oferta publică iniţială (IPO), decizie ce ar fi evaluat businessul la 4 miliarde de euro.

În plus, Petr Kellner a cumpărat anul trecut ProTV, cel mai mare post de televiziune din România, într-o tranzacţie prin care a preluat de la AT&T grupul CME, principalul acţionar al ProTV.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO