Eveniment

Ce efecte au rezultatele din T2 asupra politicii fiscale şi monetare din a doua parte a anului? - VIDEO

Autor: Sorin Pâslaru

16.08.2011, 19:17 122

Politicile bugetare nu vor fi foarte mult influenţate deoarece bugetul este construit pe o creştere economică de 1,5%. Totuşi ar trebui să se ia în considerare faptul că nivelul de colectare a veniturilor nu va mai creşte ca acum, este părere Melania Hăncilă, economistul-şef al Volksbank.

În opinia economistului, nu sunt perspective de îmbunătăţire a consumului, bugetul neavând de unde să încaseze taxe şi impozite.

Mari posibilităţi de a creşte veniturile în afara reducerii evaziunii fiscale nu există. Depinde foarte mult de hotărârea clasei politicei, acţiunea în această privinţă, consideră Hăncilă.

Cel mai probabil, BNR va păstra dobânda de politică monetară la 6,25%, neschimbată de un an şi două luni. Dar, după părerea economistului ar fi nevoie de o politică monetară stimulativă pentru că politica fiscală nu are un spaţiu de manevră prea mare, a menţionat Hăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO