Eveniment

Ce a fost din 2007 până în 2014

2007 - „Leul tare“ urma să îşi continue trendul de apreciere în raport cu euro, până la 3,25 lei pentru un euro. „Creşteri salariale de 50%-70%“ pentru manageri, în condiţiile în care posturile de conducere erau afectate puternic de migraţia de personal.

Galerie foto

Autor: Andrei Cîrchelan

05.01.2015, 00:04 536

La începutul fiecărui an, Ziarul Financiar a prezentat o serie de tendinţe pentru viitorul apropiat, în ideea de a schiţa direcţia în care se îndreaptă economia României.

O privire înapoi la aceste tendinţe arată punctele în care economia locală a făcut progrese, a stagnat sau a pierdut teren. În 2007 şi 2008 erau prevăzute creşteri pe toată linia, cu întărirea monedei locale, români de succes pe poziţii de putere în companii multi-naţionale şi speranţe pentru combinatele siderurgice.

Uterior, însă, în 2009, „anul incertitudinii“, în loc de tendinţe au fost publicate întrebări şi presupuneri, pe măsură ce criza economică intra în România.

Ulterior, în 2010, una dintre cele mai mari temeri publicate pe prima pagină a ziarului s-a adeverit în momentul în care guvernul a majorat TVA. Anul trecut autorităţile au redus în cele din urmă CAS-ul, însă au tăiat şi investiţiile publice şi au introdus „taxa pe stâlp“ pentru a majora veniturile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO