Eveniment

CCR: Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională

CCR: Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională

Autor: Laura Buciu

29.06.2021, 12:48 43

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că judecătorii CCR au decis în unanimitate să revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională.

Urmează ca CCR să motiveze decizia.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă acelaşi lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO