Eveniment

Cazurile de noi îmbolnăviri se apropie din nou de pragul de 10.000. Numărul de decese a trecut de 200 într-o zi

Cazurile de noi îmbolnăviri se apropie din nou de...

Autor: Georgiana Mihalache

12.11.2020, 00:06 188

Numărul persoanelor confirmate cu noul virus în ultimele 24 de ore a ajuns la 9.799, un salt de mai bine de 2.000 de persoane de la o zi la alta, după cum arată datele de la autorităţi. Iar recordurile negative continuă, după ce de la o zi la alta s-au înregistrat mai multe decese, cu un vârf raportat ieri, când 203 pacienţi infectaţi cu COVID-19 au murit.

Numărul de teste a ajuns la 38.800 în ultimele 24 de ore, dintre care 15.700 au fost realizate la cerere, iar restul pe baza definiţiei de caz din protocolul medical. În total, 1.092 de persoane sunt internate la terapie intensivă, numărul bolnavilor grav fiind în continuare unul ridicat, lucru care pune presiune pe sistemul de sănătate.

Astfel, din ce în ce mai multe spitale se plâng că nu au locuri pentru bolnavi, în contextul în care cazurile grave de COVID-19 necesită un tratament îndelungat. În total, un singur judeţ a rămas în zona „verde”, din datele autorităţilor, judeţul Vrancea având o incidenţă de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori ca o medie din ultimele 14 zile. Totuşi, există diferenţe între judeţe în ceea ce priveşte capacitatea de testare, ceea ce poate influenţa indicele calculat de autorităţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO