Eveniment

Cazul Caracal: Crimă comisă cu sânge rece vs. traficul de persoane

Cazul Caracal: Crimă comisă cu sânge rece vs. traficul...

Autor: Petriana Condrut

01.08.2019, 14:59 2856

Cazul de la Caracal pare tot mai complicat cu fiecare zi care trece de la dispariţia Alexandrei şi asta în contextul în care Gheorghe Dincă a recunoscut nu una, ci două crime, dar trupurile nu au fost găsite. Pe de altă parte, se vorbeşte despre o reţea de trafic de persoane.

Crimă comisă cu sânge rece

În susţinerea acestei ipoteze stau următoarele fapte:

- Vineri (26 iulie): Sunt găsite rămăşiţe umane într-un cazan de pe proprietatea principalului suspect Gheorghe Dincă. Anchetatorii au găsit bijuterii, dinţi şi oase, toate fiid transportate la Institutul de medicină Legală.

- Sâmbătă (27 iulie): Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, spunând că fetele au vrut să întreţină relaţii sexuale cu el, dar apoi s-a iscat un scandal în ambele cazuri şi le-a lovit mortal pe fete.

- Duminică (28 iulie) Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, spune că primele rezultate ale probelor ADN confirmă faptul că fata de 15 ani a fost în maşina lui Gheorghe Dincă. Acesta a declarat că este vorba de fire de păr şi de banda adezivă cu care i-a fost lipită gura.

-Luni (29 iulie) Gheorghe Dincă spune că a aruncat cadavrul Luizei, prima fată ucisă în luna aprilie, în râul Olt. Apoi revine şi îşi aminteşte că l-a aruncat în Dunăre. Au loc percheziţii la Corabia, dar fără rezultat. Ulterior, criminalul a devenit confuz.

-Miercuri (31 iulie) Oasele găsite de anchetatori la domiciliul lui Gheorghe Dincă sunt 100% umane, însă specialiştii nu se pot pronunţa, în prezent, dacă aparţin unei persoane de sex feminin întrucât este prematur.

- Joi (1 august) Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, a fost dus, joi, de la Spitalul Penitenciarului Jilava la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru control medical, surse judiciare precizând pentru MEDIAFAX că expertiza psihiatrică va fi realizată săptămâna viitoare.

 

Trafic de persoane

- la scurt timp după apariţia cazului Caracal au început să speculaţiile cu privire la o posibilă reţea mai amplă, din care să facă parte din Gheorghe Dincă.

- Marţi (30 iulie)- O femeie din Caracal povesteşte corespondentului Mediafax, refuzând să fie filmată, că la locuinţa lui Dincă a fost văzută de mai multe ori o maşină de lux condusă de o femeie. Tânăra a auzit prin Caracal că femeia care conduce maşina de lux este cea care „atrăgea fetele” şi le ducea la Dincă. Aceeaşi tânără spune că localnicii sunt cu toţii convinşi că Dincă nu făcea faptele singur, dar nu vor vorbi niciodată. De teamă.

Joi (1 august): Un om de afaceri din Arad, care o cunoaşte pe fiica lui Gheorghe Dincă spune că aceasta le-ar fi propus unor italieni să le ducă fete pe un domeniu de vânătoare. Acesta spune că unii investitori italieni sunt dispuşi să dea declaraţii în acest sens.

- Joi (1 august): “Fata aceasta din Caracal urma să fie scoasă din ţară, adică metoda e de a le scoate din ţară. Ce mai ştim noi e ca odată scoase din ţară foarte greu mai sunt recuperate şi sunt recuperate doar cu ajutorul clienţilor cărora li se face milă de ele şi le duc la reprezentantele diplomatice ale României, au fost foarte multe cazuri, dar multe dintre ele nu sunt găsite, chiar nu sunt găsite şi multe ajung sa se sinucidă, este o realitate extrem de dramatică”, este declaraţia Simonei Voicescu, preşedintele Asociaţiei Necuvinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO