Eveniment

Cazinoul din Constanţa, cea mai controversată clădire din România, va fi reabilitat cu 60 de milioane de lei, bani de la buget

Cazinoul din Constanţa, cea mai controversată clădire...

Autor: Iulian Anghel

29.10.2019, 00:04 1509

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că astăzi vicepremierul Daniel Suciu va fi prezent la Constanţa, unde se va asigura că va fi semnat contractul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa.

„După zeci de ani de aşteptare, mâine (astăzi – n.red.), unul dintre simbolurile României – Cazinoul din Constanţa – va avea garanţia că va fi refăcut”, a declarat premierul la final de mandat Viorica Dăncilă în debutul şedinţei de luni a guvernului. În primăvară, guvernul adoptase o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, iar licitaţia organizată de Compania Naţională de Investiţii a fost câştigată de asocierea de firme Aedificia Carpaţi – Remon Proiect – Profesiona Construct Proiiect ARE şi Tehnoinstale.

Valoarea proiectului este de 60 milioane lei, iar termenul de execuţie de 30 luni. Cazinoul este unul dintre cele mai controversate edificii din România. Construcţia lui, în stil Art Nouveau, a început în 1908 şi a fost finalizată în 1910. A găzduit până la instaurarea comunismului întâlniri şi baluri de caritate şi a servit ca restaurant şi loc de petreceri în vremea comunismului. După revoluţie, acum 30 de ani nimeni nu şi-a mai asumat restaurarea Cazinoului, iar construcţia a ajuns în paragină. Nu este limpede care va fi destinaţia clădirii după renovare. În primăvară guvernul anunţa că doreşte ca ea să devină un centru cultural. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO