Caută doar în titlu
Eveniment

Câţi bani europeni are România la dispoziţie pentru tranziţia energetică şi ce trebuie să facă pentru a-i lua: definirea şi documentarea proiectelor trebuie să înceapă acum

ANALIZĂ

♦ Tranziţia energetică a României este susţinută de la nivel european prin şase programe de finanţare, inclusiv inovaţia în domeniul soluţiilor sustenabile fiind încurajată prin fonduri nerambursabile ♦ Deşi fondurile destinate exclusiv acestui scop sunt semnificative, capacitatea locală redusă de absorbţie este un obstacol major.

„Definirea şi docu­men­tarea proiectelor este o etapă ce trebuie să înceapă acum, dacă nu a fost iniţiată deja, pentru a permite pregă­tirea adecvată a pro­iec­telor. EY oferă compa­niilor soluţii cu privire la decarbo­ni­zare, creşterea eficienţei ener­getice şi atragerea fondurilor europene pentru atingerea acestor deziderate“, spune Mihai Dră­ghici, liderul sectorului de energie din cadrul EY România, filiala locală a uneia dintre cele mai mari firme de consultanţă la nivel global.

Deşi în prezent atenţia este captată mai ales de problemele în conceperea Planului Naţional de Redresare şi Rezi­lienţă (PNRR), România are de fapt mai multe posibilităţi de finanţare a proiec­telor care se înscriu în logica tranziţiei energetice, dar şi mai multe dosare de scris corect.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.